Σέρρες: Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές η Φωτεινή Αραμπατζή

Για άμεση αποτύπωση των ζημιών και την γρήγορη αποπληρωμή των αποζημιώσεων έκανε λόγω η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή κατά την επίσκεψη της στις πληγείσες περιοχές, από την τελευταία έντονη βροχόπτωση, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, την Τετάρτη 6/1.

Όπως είπε ο η υφυπουργός ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει:

  • Στην τάχιστη αποτύπωση των εκτιμήσεων με τη συνδρομή επιπλέον συνεργείων αν χρειαστεί
  • Στην γρήγορη αποπληρωμή των αποζημιώσεων
  • Στην αποκατάσταση των ζημιών σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό κλπ όχι με την συνήθη πρακτική των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ΚΟΕ ( πρώην ΠΣΕΑ) αλλά με fast track διαδικασίες σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και τον Γ.Γ. Χρήστο Τριαντόπουλο.
  • Στην αποζημίωση όσων ζημιών δεν καλύπτονται από τις ΚΟΕ με την αποζημιωτική διαδικασία τύπου «Ιανού»

Η κυρία Αραμπατζή  ενημέρωσε τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων ότι σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα θα υπάρχει η ανάλογη στήριξη και

Σε συνεργασία επίσης με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεσυρόπουλο θα υπάρξει εξάμηνη αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των δημοτών τους ύστερα από σχετικό αίτημά τους και την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η περιοδεία της κυρίας Αραμπατζή ξεκίνησε από τον δήμο Εμμανουήλ Παππά όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα από τον δήμαρχο Δημήτρη Νότα, ενώ στους δήμους Νέας Ζίχνης και Βισαλτίας ενημερώθηκε από τους δημάρχους κυρίους Μπόζη και Μασλαρινό, αντίστοιχα.

Την υφυπουργό συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Θανάσης Μαλλιαράς  και κλιμάκιο των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: ert.gr