Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Αγιάς – Καταστράφηκαν ολοσχερώς κεράσια και μήλα

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Αγιάς - Καταστράφηκαν ολοσχερώς κεράσια και μήλα

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπεσε κατά διαστήματα από σήμερα το πρωί μέχρι και το βράδυ σε διάφορες περιοχές του δήμου Αγιάς. Δενδρώδεις καλλιέργειες όπως τα κεράσια και τα μήλα, καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς Αν. Γκουντάρας.

Η χαλαζόπτωση άρχισε σήμερα το πρωί στην Μελιβοία και επεκτάθηκε λίγη ώρα αργότερα και στη Βελίκα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγιάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκδηλώνονταν κατά τόπους μπόρες, οι οποίες συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την καταγραφή που είχε γίνει νωρίς το απόγευμα το χαλάζι είχε χτυπήσει τη Μελιβοία, τη Βελίκα, το Ομόλιο, τον Αετόλοφο, την Ποταμιά, τους Νερόμυλους, τη Δήμητρα και τη Σκήτη.

Γεωπόνοι του δήμου, βγήκαν ήδη για να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση, υπογράμμισε ο κ. Γκουντάρας, ο οποίος εξήγησε ότι η καταστροφή είναι ολική ειδικά στις κερασιές, οι οποίες θα συγκομίζονταν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαϊου.

Στόχος μας, κατέληξε ο δήμαρχος Αγιάς είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι αναγγελίες των ζημιών από τους πληγέντες αγρότες και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Πηγή: ert.gr