«Σφράγισαν» στο Καστέλλι, τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου

«Σφράγισαν» στο Καστέλλι, τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου
-Διαφήμιση-

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, με την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του έργου, από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας “ARIADNE AIRPORT GROUP “. 

Κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους να ολοκληρώσουν το έργο νωρίτερα από τα πέντε χρόνια που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, απηύθυνε από το δημοτικό κατάστημα Καστελλίου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, ο υπουργός ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια ημέρα χαράς για όσους έχουν συμβάλλει προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο.

«Το 2015 που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια έγινε διάλογος με όλους αυτούς τους φορείς, με όλες τις συλλογικότητες που διαφωνούσαν. Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Ελήφθησαν υπόψιν όλες οι προτάσεις, όλες οι απόψεις. Η πλειοψηφία των Κρητικών ήταν υπέρ του να γίνει το αεροδρόμιο εδώ, κι έτσι προχωρήσαμε». Και πρόσθεσε «Είχαμε πολλές και μεγάλες πιέσεις για να ακυρωθεί και να αναβληθεί για μία ακόμη φορά ο διαγωνισμός.
Υπερδιπλασιάσαμε τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Πέρσι φτάσαμε τα 8,5 εκατ. επιβάτες στο υπάρχον αεροδρόμιο, το οποίο μπορεί να σηκώσει άλλο ένα εκατομμύριο. Δεν μπορεί το υπάρχον αεροδρόμιο να στηρίξει τις ανάγκες του Ηρακλείου και της Κρήτης».

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-