Σημείο αναφοράς για τον κάμπο η… φάρμα του Μπίλλη

Από το Νέο Περιβόλι απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες

Σημείο αναφοράς για τον κάμπο η... φάρμα του Μπίλλη

Μία από τις πιο σύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες στη Θεσσαλία βρίσκεται στο 25ο χλμ. Λάρισας-Αθηνών, στον κόμβο Νέου Περιβολίου Λάρισας. Οι συνεχώς υψηλές απαιτήσεις της καλλιέργειας, η εισαγωγή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων φύτευσης, η επιτακτική ανάγκη μείωσης των εκροών, αλλά κυρίως η επιχειρηματική φιλοσοφία της σημερινής γεωργίας γέννησαν (στις αρχές του 2001) την ιδέα του θερμοκηπίου σποροφύτων στον Αποστόλη Μπίλλη.

Χρόνο με τον χρόνο και ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς, η θερμοκηπιακή μονάδα «Θερμοκήπια σποροφύτων», εκτός της παραγωγής σποροφύτων βιομηχανικής ντομάτας, άρχισε να ασχολείται –και να κυριαρχεί– στην παραγωγή όλων των κηπευτικών ειδών για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Στο θερμοκήπιο του Απ. Μπίλλη (ο οποίος τυγχάνει και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας), ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει από μια τεράστια γκάμα σποροφύτων από ντομάτα, πιπεριά μελιτζάνα, αγγούρι, κολοκύθι, πεπόνι, καρπούζι, αγκινάρα, μαρούλι, άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, σελινόριζα, celery, ρόκα, αντίδι, λάχανο μπρόκολο, κουνουπίδι κ.ά.

Εντυπωσιακές είναι οι θερμοκηπιακές κατασκευές διάφορων τύπων, εξοπλισμένες με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, σε μια έκταση κάλυψης 25 στρεμμάτων. Το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Απ. Μπίλλη, είναι ότι «με την πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και τη σκληρή δουλειά καταφέραμε να ικανοποιούμε κάθε απαίτηση, είτε πρόκειται για αυτόριζα σπορόφυτα κηπευτικά και φυλλώδη λαχανικά, είτε για εμβολιασμένα σπορόφυτα, τα οποία προορίζονται για υπαίθριες καλλιέργειες και καλλιέργειες υπό κάλυψη και απευθύνονται τόσο στον σύγχρονο παραγωγό, όσο και στον ερασιτέχνη.

Στο σύνολό τους, τα σπορόφυτά μας διατίθενται σε δίσκους διάφορων διαστάσεων και θέσεων, ανάλογα με το είδος του φυτού και την παραγγελία του πελάτη, και το καθένα από αυτά φέρει Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής».

Γιώργος Ρούστας