Σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κουρτέσι Ηλείας

Με εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης αποστραγγιστικών τάφρων του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, συνεχίζονται οι δράσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης καλλιεργειών, υποδομών και οικισμών, στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος Πολιτικής Προστασίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε την Τρίτη 6/9 την περιοχή του Κουρτεσίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου Τ22, του ΓΟΕΒ. Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παν. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος και καλλιεργητές της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών από τον εργολάβο, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του καθαρισμού της.

Πρόκειται για τάφρο μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων, μεγάλης διατομής, για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της οποίας (σ.σ εκβάθυνση όπου απαιτείται) χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα ντρακλάιν (φαγάνα), προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, «…να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα διασφαλίσει τη μέγιστη απορροφητικότητα και διόδευση των υδάτων στις εκβολές, ώστε να μην απειληθούν οι καλλιέργειες της περιοχές και κατ’ επέκταση οι υποδομές και οι γειτονικοί οικισμοί».

Πηγή: ertnews.gr