Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μετά την κυβερνητική άρνηση για διυπουργική συνάντηση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μετά την κυβερνητική άρνηση για διυπουργική συνάντηση

Σε δίωρο αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου (ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και της παλιάς ΕΟ Λάρισας – Βόλου) προχώρησαν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 5/2 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας, στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους. Κι όσο αρνείται η κυβέρνηση να συναντηθεί μαζί τους, παραπέμποντας τους αποκλειστικά στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τόσο οι ξεσηκωμένοι αγρότες θα σκληραίνουν τη στάση τους.

Σήμερα Τετάρτη 6/2, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των αγροτών, στην οποία θα αποφασισθούν νέες μορφές κινητοποίησης, αφού βέβαια ληφθούν υπόψη και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.  Αύριο Πέμπτη 6μελής αντιπροσωπεία αγροτών θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Θάνου, στην οποία θα θέσουν το πρόβλημα της δημιουργίας καρτέλ στο βαμβάκι, με τη μέθοδο των ανοικτών τιμών.  

Το μπλόκο της Νίκαιας στον Πλατύκαμπο

Στον κόμβο Πλατυκάμπου 25 περίπου τρακτέρ έφτασαν στο σημείο συντεταγμένα με αγωνιστική μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το χώρο του μπλόκου Νίκαιας στη Λάρισα. Στο σημείο αυτό παρέμειναν για περίπου 2 ώρες. Αντιθέτως τα τρακτέρ των αγροτών παρέμειναν κι έχουν κλείσει τελείως την πρώτη έξοδος των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του μπλόκου στον αυτοκινητόδρομο.

Άκαμπτη η στάση της κυβέρνησης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες κλιμάκιο των θεσσαλών αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο τελευταίος τους ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνάντησής τους με κλιμάκιο υπουργών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ισχύει βέβαια η πρόσκληση Αραχωβίτη για κατ΄ιδίαν ραντεβού με τους αγρότες. Σε συνέντευξη τύπου –χθες το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας- οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας κατήγγειλαν την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύει ότι δεν έχει τη βούληση να λύσει τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα. Μετά απ όλα αυτά οι αγρότες άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αναφορικά με την κλιμάκωση του αγώνα τους.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το δίωρο του αποκλεισμού του κόμβου Πλατυκάμπου, η Τροχαία προχώρησε στις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνταν επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκαν από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, στη διασταύρωση Χάλκης – Πλατυκάμπου και μέσω δημοτικών οδών Πλατυκάμπου και Γαλήνης εισήλθαν στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιοκάμπου (κατεύθυνση προς Ομορφοχώρι) και ακολούθως μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. οδηγήθηκαν από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα) στη διασταύρωση Μελισσοχωρίου και κατόπιν μέσω των δημοτικών οδών Μελισσοχωρίου, Πλατυκάμπου και Γαλήνης εισήλθαν στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση Χάλκης – Πλατυκάμπου και ακολούθως στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ.

Στη συνέχεια επανήλθαν οι γενικές ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν τα εξής: Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 382+918 του Π.Α.Θ.Ε.) θα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα) στη διασταύρωση Μελισσοχωρίου θα εκτρέπονται και μέσω δημοτικών οδών Μελισσοχωρίου, Πλατυκάμπου και Γαλήνης θα εισέρχονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση Χάλκης – Πλατυκάμπου και ακολούθως θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).