Σκληρή κριτική B. Κόκκαλη στην κυβέρνηση για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας 

Για κοροιδία των αγροτών από την κυβέρνηση, όσον αφορά το μεγάλο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, έκανε λόγο ο  βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας από το βήμα της Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε πως χωρίς καμία ιδεοληψία τάσσεται υπέρ του Αχελώου και κάθε έργου που διασφαλίζει την αειφορία του Θεσσαλικού κάμπου, αρκεί αυτό να είναι νόμιμο.

 
 
 

Αναλυτικότερα στην ομιλία του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου σήμερα. Χτίστηκαν πολιτικές καριέρες στο θέμα του Αχελώου, ακούσαμε φοβερά πράγματα. Ακούμε  βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να λένε, να μας πει η κυβέρνηση για τα σχέδια διαχείρισης λεκανών. Ακούμε βουλευτές της συμπολίτευσης να μας λένε, πού είναι ο σχεδιασμός για τον Αχελώο και το ερώτημα είναι, εμείς ως αντιπολίτευση αν το λένε οι βουλευτές αυτό, τι μπορούμε παραπάνω να πούμε.

Η λογική λέει ότι, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, έπρεπε να είναι εδώ η Κυβέρνηση, διά των Υπουργών, τα πολιτικά πρόσωπα -γιατί πολιτικά πρόσωπα είναι οι Υπουργοί- και να εκφράσουν τη βούληση την πολιτική.

Ακούσαμε και τον Περιφερειάρχη να λέει ότι πρέπει να πάρουμε, ομόφωνα, απόφαση. Στο τι; Έχει κατατεθεί το σχέδιο διαχείρισης λεκανών; Όχι. Να ανταλλάξουμε απόψεις; Να ανταλλάξουμε απόψεις, ναι. Τι θα πούμε, όμως, στον κόσμο; Δεν είναι η ώρα, επιτέλους, να λέμε την αλήθεια; Ακόμα και να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις….

Στην Ημερίδα της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων),  είπαμε ότι θα κάνουμε μια σύσκεψη με τους Υπουργούς, για να πούνε ότι θέλουν μία κίνηση. Ας μας πει η πλειοψηφία μία,  μόνο μία κίνηση αυτής της Κυβέρνησης ότι είναι υπέρ της μερικής εκτροπής….¨”

Κλείνοντας ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «η επόμενη προοδευτική Διακυβέρνηση,  θα διοργανώσει πολύ σύντομα σύσκεψη στη Θεσσαλία, για το αρδευτικό θέμα“.

Πηγή: ertnews.gr