Στα 34 με 35 λεπτά το κιλό η τιμή παραγωγού στο συμπύρηνο

Με τις κρατήσεις των συνεταιρισμών η «καθαρή» τιμή παραγωγού θα φτάσει τα 31 λεπτά ανά κιλό
09/08/2024
1' διάβασμα
sta-34-me-35-lepta-to-kilo-i-timi-paragogou-sto-sybyrino-328875

Αποκαρδιωτικά φαίνεται ότι είναι τα μηνύματα για τους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία  σε ό,τι αφορά την τιμή διάθεσης των προϊόντων τους, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypaithros.gr αρκετές βιομηχανίες προχωρούν τις επόμενες μέρες στον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής για τις παραδοτέες ποσότητες του Ιουλίου, με τις τιμές που προσφέρουν οι μεταποιητές να  κυμαίνονται στα 34 με 35 λεπτά το κιλό, εξανεμίζοντας τις ελπίδες των παραγωγών, για καλύτερες τιμές.

Επισημαίνεται ότι η κάθε μια μεταποιητική βιομηχανία από τις συνολικά 16 της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας καθορίζει την δική της τιμολογιακή πολιτική, ενώ μετά τις κρατήσεις (3 με 4 λεπτά το κιλό) από τους συνεταιρισμούς η «καθαρή» τιμή στα χέρια του παραγωγού θα κυμανθεί ανά κιλό, περίπου στα 31 λεπτά.

Η μεταποίηση βιομηχανικών ροδάκινων που προορίζονται για την παρασκευή κομπόστας, χυμών και φρουτοσαλάτας βρίσκεται στα μέσα της καμπάνιας, με την ποικιλία «Άνδρος» να μπαίνει τις επόμενες μέρες στα εργοστάσια. Όπως εκτιμούν οι μεταποιητές η αναμενόμενη παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου δεν θα ξεπεράσει φέτος τους 400.000 τόνους.