Σταμενίτης: Στόχος του ΥΠΑΑΤ η ενίσχυση του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ

02.07.2024
1' διάβασμα
stamenitis-stochos-tou-ypaat-i-enischysi-tou-kentrou-meteorologikon-efarmogon-tou-elga-325199

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕΜΕ) του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη που είναι αρμόδιο και για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία των καλλιεργειών, επισκέφθηκε πρόσφατα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης.

«Είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ για τη δραστηριότητα της υπηρεσίας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και τις ανάγκες της. Παράλληλα, συζητήσαμε για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας όσον αφορά τη χαλαζική προστασία, στον οποίο περιλαμβάνεται και η πρόθεση για διεύρυνση των περιοχών ευθύνης του ΚΕΜΕ. Δεδομένου ότι το ΚΕΜΕ έχει ως βασικό στόχο την καταστολή του χαλαζιού και τη μείωση των επιπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες, η ενίσχυση του βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας», αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι να ενισχυθεί η υπηρεσία του ΕΛΓΑ και να δοθούν περισσότερα εφόδια για την προστασία των προϊόντων των παραγωγών. «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και τη βιώνουμε όλοι, αλλά οι αγρότες μας πρώτοι. Και δικό μας έργο είναι να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν και να προστατευτούν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.