Στερεά Ελλάδα: Αυτοδιοίκηση και επιμελητήρια συγκεντρώνουν τρόφιμα για Συρία και Τουρκία

Με πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά από τους τελευταίους φονικούς σεισμούς, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθούν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, «η σκέψη μας είναι κοντά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά από τη συγκλονιστική καταστροφή. Η Περιφέρεια Στερεάς, σε συνεργασία με άλλους φορείς και τα επιμελητήρια, ξεκίνησε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα, ώστε να σταθούμε για ακόμη μία φορά αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Παναγιώτη Αγνανιάδη, προέδρου του περιφερειακού επιμελητηριακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας: «Προσπαθούμε για το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς να συντονίσουμε μία ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και άλλων παροχών. Σταδιακά σκοπεύουμε να τα συγκεντρώσουμε σε σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι σκληρές εικόνες που μας μεταφέρουν τα ΜΜΕ μας προβληματίζουν και η ανθρωπιά μας οφείλει να είναι η μοναδική αντίδραση του λαού μας».

Ενδιαφέρον αρχίζουν να εκδηλώνουν και διάφοροι σύλλογοι, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης και να ξεκινήσουν άμεσα οι αποστολές στις πληγείσες περιοχές.