Στη Σκιάθο για διακοπές ο σεΐχης του Κατάρ και μέλη της βασιλικής οικογένειας

Στη Σκιάθο για διακοπές ο σεΐχης του Κατάρ και μέλη της βασιλικής οικογένειας

Για μία ακόμα χρονιά, ο σεϊχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο νησί της Σκιάθου. Η πολυτελέστατη θαλαμηγός “Αλ Μιρκάμπ” (με το χαρακτηριστικό σκούρο μπλε χρώμα της), αγκυροβόλησε στη Σκιάθο την Τρίτη 31/05 στα ανοιχτά της παραλίας “Μάραθα”. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βγαίνουν στη στεριά με ταχύπλοα σκάφη ώστε να απολαύσουν τα μπάνια τους και τις διακοπές τους στο νησί.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, έχει φθάσει και το ιδιωτικό αεροσκάφος του σείχη του Κατάρ, ένα AirBus A320, που μετέφερε μέλη της βασιλικής οικογένειας και το οποίο στις 3 μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

Η άφιξη του σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι έγινε χθες -μέσω ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών- και ο υψηλός επισκέπτης κατευθύνθηκε αμέσως στη θαλαμηγό του που βρίσκετια στο νησί εδώ και 3 ημέρες- προερχόμενη από την Μύκονο- κάτω από το “Σκιάθος Παλλάς”.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes” το σκάφος του σείχη, που προκαλεί τον θαυμασμό, ναυπηγήθηκε το 2008 στη Γερμανία. Κόστισε τότε 300.000.000 ευρώ, είναι το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το 3ο ακριβότερο που κατασκευάσθηκε ποτέ και χαρακτηρίσθηκε ως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς. Εχει μήκος 133 μέτρα, 51 άτομα πλήρωμα, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης -που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός του Κατάρ, είναι λάτρης της Σκιάθου και επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί- θα αναχωρήσει την Παρασκευή το βράδυ.