Στην αγορά το στραγγισμένο γιαούρτι του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της ΑΓΣ

Το στραγγισμένο γιαούρτι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι 100% χειροποίητο, εύγεστο, με μοναδική υφή και ιδιαίτερα κρεμώδες. Δεν περιέχει συντηρητικά, ορμόνες, πηκτίνη, γλυκαντικές ουσίες, ούτε προσθήκη κρέμας. Χαρακτηριστικό της ποιότητας και της ευλαβικής τήρησης της παραδοσιακής συνταγής είναι το γεγονός ότι απαιτούνται τρία λίτρα παστεριωμένου φρέσκου αγελαδινού γάλακτος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για την παραγωγή ενός κιλού στραγγισμένου γιαουρτιού. Επίσης, περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σημαντικής βιολογικής αξίας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η διάθεση του παραδοσιακού γιαουρτιού που παράγεται από το γάλα των αγελάδων της Σχολής.
Να σημειωθεί ότι στην αγορά έχουν βγει συνολικά τέσσερις κωδικοί στραγγισμένου γιαουρτιού:
- Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 5% λιπαρά
- Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 2% λιπαρά
- Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 5% λιπαρά
- Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 2% λιπαρά
Το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ
Το εκπαιδευτικό αγρόκτημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής και υποστηρίζει όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα. Αποτελείται από αγέλη καθαρόαιμων αγελάδων Holstein – Friesian, πτηνοτροφείο, θερμοκήπια και φυτώρια, αμπελώνες, οπωροφόρα δέντρα και ελιές, καθώς και από εκτεταμένες βιομηχανικές καλλιέργειες στο δορυφορικό «Αγρόκτημα Καινοτομίας και Γεωργικής Παραγωγής Ζάννας» στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Το αγρόκτημα είναι η «καρδιά» της εκπαίδευσης της Σχολής. Αποτελεί ένα «ζωντανό εργαστήριο» 1.250 στρεμμάτων, όπου μαθητές και σπουδαστές διδάσκονται με καινοτόμες βιωματικές μεθόδους, εφαρμογές επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων του Αγροκτήματος υποστηρίζουν, αποκλειστικά, το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής και του Perrotis College.