Στην υπηρεσία του καλού κρασιού

Στην υπηρεσία του καλού κρασιού
-Διαφήμιση-

Ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες λευκού και ερυθρού οίνου παράγει από το 1996 το οικογενειακό οινοποιείο του Δημήτρη Σωτηρίου στο Λεσίνι Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας. Όπως μας εξηγεί ο Παναγιώτης Σωτηρίου, δεύτερης γενιάς οινοποιός με σπουδές στην οινολογία, στα 110 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων στην Παραχελωίτιδα, περιοχή φημισμένη από αρχαιοτάτων χρόνων για τα κρασιά της, παράγονται και εμφιαλώνονται οι ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Αυγουστολίδι, καθώς και Μαυροδάφνη.

Ετησίως παράγονται περίπου 70.000 εμφιαλωμένα κρασιά, τα οποία διοχετεύονται στην ελληνική αγορά. Το οινοποιείο στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ειδικούς χώρους για την ωρίμανση και τη φύλαξη του κρασιού. Τα τελευταία χρόνια, στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιούνται και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και εκθέσεις, που σκοπό έχουν την ανάδειξη της αμπέλου.

Η ιστορία της Οινοποιίας Σωτηρίου άρχισε το 1996, στο ιστορικό χωριό Λεσίνι Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δημήτρης και η Ευφροσύνη, νεαρό ζευγάρι τότε, αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κόσμο του οίνου. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Λεσίνι, κουβαλούσαν τις θύμισες της παιδικής τους ηλικίας, αναμειγμένες με αρώματα και γεύσεις των ιδιαίτερων ντόπιων οίνων. Η αγάπη τους για την οινική παράδοση του τόπου και η επιθυμία τους να διασωθεί και να υπάρξει συνέχεια, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

/p>

  • Η ιστορία της Οινοποιίας Σωτηρίου άρχισε το 1996.
  • Σε ιδιόκτητους αμπελώνες καλλιεργούνται ντόπιες ποικιλίες.
  • Ετησίως παράγονται περίπου 70.000 εμφιαλωμένα κρασιά, τα οποία διοχετεύονται στην ελληνική αγορά.
  • Το οινοποιείο στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
  • Πραγματοποιούνται και πολιτιστικές δραστηριότητες, για την ανάδειξη της αμπέλου.
-Διαφήμιση-