Στην Κρήτη το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην Κρήτη το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επαφές στην Κρήτη με τοπικούς φορείς, ξεκίνησε κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθανάσιος Καπρέλης. Χθες, Δευτέρα 2/7, το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας και ο σχεδιασμός των μελλοντικών δράσεων, ανάμεσα στον Οργανισμό τις Περιφέρειες και τον κόσμο της αγροτιάς. Ο κ. Καπρέλης επισήμανε, την πολύ καλή συνεργασία του Οργανισμού με την Περιφέρεια ενώ υπογράμμισε πως και στις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα συνεργασίας.

«Πάντα όσα προβλήματα υπάρχουν τα συζητούμε με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό βρίσκονται «οι καλύτερες λύσεις προς όφελος των ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν». Αναφερόμενος στη σημασία της επίσκεψης και τη συνεργασία με την Διοίκηση του Οργανισμού ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως συζητήθηκαν παρά πολλά θέματα και εξέφρασε την πεποίθηση «πως με την συνεργασία που έχει διαμορφωθεί προσδοκούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας», ακόμα και για τα προβλήματα που παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία αλλά πρέπει να λυθούν.

Παράλληλα στην ατζέντα των συζητήσεων μπήκε και το θέμα των προβλέψεων του νέου αγροτικού κανονισμού και όσα συζητούνται στον ευρωπαϊκό χώρο αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα. «Θέλουμε να μιλήσουμε για καθημερινά θέματα συνεργασίας με τις Υπηρεσίες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και να κάνουμε μια συζήτηση για το νέο κανονισμό που αφορά τη νέα περίοδο και ενδιαφέρει όλους τους παραγωγούς», ανέφερε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να διοργανωθούν στο μέλλον σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενημερωτικές συναντήσεις.

Πηγή: ert.gr