Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την έκτακτη στήριξη έως 5.000 ευρώ λόγω κορωνοϊού

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η αξιοπιστία της «ΥΧ»  

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την έκτακτη στήριξη έως 5.000 ευρώ λόγω κορωνοϊού

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να επιβεβαιωθεί τελικά το ρεπορτάζ της «ΥΧ» σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή έκτακτης στήριξης ποσού έως 5.000 ευρώ σε αγρότες που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας και ποσού έως 50.000 ευρώ για πληττόμενες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Σήμερα δια στόματος του ίδιου του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, επιβεβαιώνεται πλήρως πως όχι μόνο η πρόθεση υπάρχει αλλά η έγκριση αυτής της δυνατότητας (μέσω τροποποίησης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού) βρίσκεται στην τελική της ευθεία.

«Η αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης θα αποδειχθεί σύντομα» έγραψε εύστοχα παραγωγός, όταν η «ΥΧ» άρχισε να δέχεται επιθέσεις για το αποκλειστικό της ρεπορτάζ από άλλα έντυπα και ενημερωτικές ιστοσελίδες, που είχαν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή κρεσέντο … fake news.

Προς δική τους απογοήτευση, όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Σε απλά ελληνικά, εάν κάτι συμβαίνει πραγματικά, θα φανεί, θα αποδειχθεί αργά ή γρήγορα.

Η ουσία είναι ότι το θέμα προχωράει, γιατί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες γεωργοί και κτηνοτρόφοι που πραγματικά υποφέρουν έχουν ανάγκη βοήθειας και στήριξης. Κι επειδή οι καιροί είναι και πονηροί, το ρεπορτάζ δεν θα σταματήσει, γιατί οι αγρότες έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν όσα συζητούνται για εκείνους ακόμα και πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών.

Και μιας και μιλάμε για αξιοπιστία και εγκυρότητα του ρεπορτάζ, δεν χρειάστηκαν να περάσουν ούτε καν λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της «ΥΧ» για τους εργάτες γης χωρίς να χάνουν τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Πλούσιο ρεπορτάζ για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις έκτακτες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους, στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 15/5/2020