Στις 22 Δεκεμβρίου πληρώνονται τα 260 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους ΟΓΑ

Στις 22 Δεκεμβρίου πληρώνονται τα 260 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους ΟΓΑ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί στους περίπου 650.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ και στους υπόλοιπους χαμηλοσυνταξιούχους η έκτακτη εφάπαξ παροχή, όπως επιβεβαίωσε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για τους συνταξιούχους αγρότες, ωστόσο, δε θα πρέπει να αποκλειστούν και κάποιες καθυστερήσεις δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός, ιδίως σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, λαμβάνουν τις συντάξεις τους μέσω ΕΛΤΑ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Όπως έγραψε σε σχετικό ρεπορτάζ η «ΥΧ», το ποσό που θα λάβουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού υπολογίζεται στα 600 ευρώ κατά μέσο όρο.

Το νούμερο αυτό προκύπτει αν αφαιρέσει κανείς τα 450 ευρώ μηνιαίως στα οποία,  σύμφωνα με υπολογισμούς υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΓΑ, ανέρχεται η μέση σύνταξη που πληρώνονται σήμερα οι αγρότες, από τα 850 ευρώ που έθεσε ως «οροφή» ο πρωθυπουργός.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αυτό σημαίνει ότι κάτι παραπάνω από το 40% του συνολικού κονδυλίου (260 εκατ. ευρώ σε σύνολο 617 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί) θα κατευθυνθεί στους συνταξιούχους αγρότες. Κάτι που δεν εκπλήσσει δεδομένου ότι, από πλευράς παροχών, οι τελευταίοι εντάσσονται στις χαμηλότερες βαθμίδες του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το βοήθημα, όπως επιβεβαιώνουν στην «ΥΧ» πηγές του ΟΓΑ, θα λάβουν και οι περίπου 9.000 νέοι συνταξιούχοι του Οργανισμού γεννηθέντες το 1949, οι συντάξεις των οποίων ήταν μπλοκαρισμένες μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο καθώς είχαν βρεθεί στο μεταίχμιο μεταξύ του παλαιού και του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο επίδομα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο και το δικαιούνται ακόμα και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία προσωρινή σύνταξη καθώς και όσοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας κλπ.

Σε περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων που εισπράττουν έως 850 ευρώ έκαστος, θα λάβουν αμφότεροι το βοήθημα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress