Στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ ελπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Φλώρινας

Στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυτοδιαχείριση του εργοστασίου με στόχο να ενισχυθούν οι παραγωγοί της περιοχής

Στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ ελπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Φλώρινας
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ξένες εταιρείες κι από μία ελληνική για την αγορά των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της γαλακτοβιομηχανίας

Διέξοδο στα προβλήματα που απειλεί την ύπαρξη τους αναζητούν οι κτηνοτρόφοι στο Αμύνταιο Φλώρινας. Και η πρόσφατη ανακοίνωση της ΦΑΓΕ για κλείσιμο του εργοστασίου στην περιοχή, φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία για κάποιους.

Πιο συγκεκριμένα, στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και παραγωγικών φορέων της Φλώρινας, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναλάβουν τη λειτουργία του εργοστασίου της ΦΑΓΕ οι τοπικοί κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί. Όπως επισήμανε ο κ. Νικλής, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού περιοχής Φλώρινας, «γίνονται κινήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αγοραστεί το εργοστάσιο και να συγκεντρώνεται γάλα από όλους τους γύρω νομούς και μετέπειτα να επεξεργάζεται».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης τονίζει πως υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ξένες εταιρείες κι από μία ελληνική για την αγορά των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της γαλακτοβιομηχανίας και ελπίζει να ευοδωθεί η διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που κατατέθηκαν για αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, υπογραμμίζει ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, λόγω οικονομικών και τεχνικών προδιαγραφών. «Είναι μια ιδέα που υπάρχει στο τραπέζι και η οποία χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να τελεσφορήσει. Προσωπικά, δεν τη θεωρώ εφικτή» καταλήγει ο κ. Αντωνιάδης.

Αφροδίτη Χρυσοχόου

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην “Ύπαιθρος Χώρα” που κυκλοφορεί