Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους μετά από πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας

Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους μετά από πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας

Ο Οσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξαιτίας μίας πιθανής απόπειρας αυτοκτονίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «As».

Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική, που εκτίει ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για τη δολοφονία της φίλης του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στους καρπούς του, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. «Είχε σοβαρά κοψίματα στους καρπούς του και οι γιατροί του έβαλαν επιδέσμους για να καλύψουν τα τραύματα», δήλωσε στην εφημερίδα City Press ένας από τους φρουρούς ασφαλείας, στο νοσοκομείο της Πρετόρια. Ο αθλητής εισήχθη στο νοσοκομείο και είχε 10 φρουρούς ασφαλείας. Ο Πιστόριους είπε ότι οι τραυματισμοί οφείλονται σε πτώση του από το κρεβάτι. Οι αξιωματούχοι των φυλακών βρήκαν μαχαίρια στο κελί του κατά τη διάρκεια έρευνας μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, είπαν στην ίδια εφημερίδα δύο φύλακες από τη φυλακή της Πρετόρια Kgosi Mampuru II.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην οποία αποφασίστηκε η ποινή του, ο δικηγόρος του Πιστόριους υποστήριξε ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και ζήτησε από τον δικαστή να μην τον στείλει στη φυλακή και να τον αφήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ ‘οίκον περιορισμό.

Ο παραολυμπιονίκης οδηγήθηκε πίσω στο κελί του μετά από τις πρώτες βοήθειες για τους τραυματισμούς του, και ο πατέρας του, Χένκε, επιβεβαίωσε την επιστροφή του στη φυλακή.

Φρουροί τόνισαν στην εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, ότι έχει μία αντιδραστική στάση στη φυλακή, διατηρεί μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων φαρμάκων στο κελί του και λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από τους υπαλλήλους.

Ο Πιστόριους σκότωσε τη φίλη του το πρωί της 14η Φεβρουαρίου, 2013 στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, πυροβολώντας την τέσσερις φορές μέσα από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος , νομίζοντας ότι είχε μπει ληστής στο σπίτι, εκδοχή που έγινε δεκτή από τον δικαστή, ο οποίος τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα, για το οποίο πέρασε ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση αυτή κρίνοντας ότι υπήρχε σαφής πρόθεση να σκοτώσει, και τον βρήκε ένοχο για την δολοφονία για την οποία είναι τώρα πίσω από τα κάγκελα. Πάντως εισαγγελέας της Νότιας Αφρικής θα ασκήσει έφεση στην ποινή θεωρώντας την «υπερβολικά επιεική».

Ο Πιστόριους, γεννήθηκε με γενετικό πρόβλημα που οδήγησε τους γονείς τους να αποφασίσουν να τον ακρωτηριάσουν όταν ήταν 11 μηνών και στα δύο πόδια κάτω από τα γόνατα,. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, έγινε ο πρώτος αθλητής με τα δύο πόδια ακρωτηριασμένα που ανταγωνίστηκε αθλητές χωρίς αναπηρία.

Πηγή: ΑΠΕ