Στο πλευρό των αγροτών στη Νίκαια το εργατικό κίνημα

Στο πλευρό των αγροτών στη Νίκαια το εργατικό κίνημα

«Κυριακή γιορτή και σχόλη» και τι καλύτερη αφορμή για το λαϊκό κίνημα να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών. Έτσι το μεσημέρι της Κυριακής δεκάδες φορείς της Θεσσαλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων και επισκέφθηκαν το μπλόκο της Νίκαιας, ένα από τα πιο ισχυρά που έχουν στηθεί ανά την επικράτεια.

Τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος με την ομιλία του απάντησε σε όσους σπεύδουν να επικρίνουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των αγροτών, αγνοώντας ότι αυτός έχει χαρακτηριστικά επιβίωσης. «Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και συμπαράταξη σε αυτόν τον αγώνα», είπε στην ομιλία του ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής και πρόσθεσε: «Ξέρουν αυτοί καλύτερα από εμάς, ότι εάν αυτή η κοινωνική συμμαχία πάρει σάρκα και οστά, θα τους μαζέψουμε και θα τους πετάξουμε στη θάλασσα, δηλαδή θα χάσουν την εξουσία και τα κέρδη τους. Πρέπει να καταλάβουμε τη δύναμή μας που βρίσκεται στην κοινή πάλη».

Την πρωτοβουλία της χθεσινής συγκέντρωσης είχε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ περίπου 40 φορείς, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και το δίωρο κλείσιμο (από 12 ως 2μ.μ.) της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λάρισα-Κατερίνη. Ο εκπρόσωπος του δήλωσε πως «πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να χάσουν τον ύπνο τους οι εκμεταλλευτές των εργατών και των αγροτών, οι εκμεταλλευτές των λαών που αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Θα είμαστε μαζί σε όλα τα βήματα του αγώνα, μαζί όπως ήμασταν και στα μεγάλα συλλαλητήρια, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ενάντια στην ανεργία, στην Αθήνα και τη Λάρισα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο αγωνιστικά».      

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο Βασίλης Σταμουλάκης, μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, η Έφη Ιωαννίδου, εκπρόσωπος των Συλλόγων Γυναικών Θεσσαλίας, μελών της ΟΓΕ και ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού μέχρι το σημείο που είχε αποκλειστεί από τρακτέρ.

Στο μεταξύ και χθες προστέθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας κι άλλα τρακτέρ από Λάρισα και Καρδίτσα.