Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι συνδεδεμένες σε μηδική – κρόκο. Αισιόδοξο το ΥπΑΑΤ για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι συνδεδεμένες σε μηδική – κρόκο. Αισιόδοξο το ΥπΑΑΤ για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Μπορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το περασμένο καλοκαίρι να ανακοίνωσε την συμμετοχή του κρόκου και της μηδικής στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όμως όπως όλα δείχνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ypaithros.gr» το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κομισιόν είναι σε επαφές και συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Ήδη η «ΥΧ» και το ypaithros.gr με σχετικό τους ρεπορτάζ στις 12/3 (με θέμα: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις) είχαν αναφερθεί στο ζήτημα.

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό ήταν ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν η μηδική και ο κρόκος.

Σε επικοινωνία μας για το θέμα με στελέχη του ΥπΑΑΤ επιβεβαίωσαν το θέμα που έχει προκύψει και το γεγονός ότι τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε συζήτηση με την Κομισιόν. Εξέφρασαν ωστόσο την αισιοδοξία τους ότι το θέμα θα έχει θετική κατάληξη για την χώρα μας και τους Έλληνες παραγωγούς το επόμενο διάστημα.

Τέλος, για το θέμα το ypaithros.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο των Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκο Πατσιούρα, ο οποίος δήλωσε πως ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος στην περιοχή είναι ενήμεροι για τις προθέσεις αυτές της Κομισιόν. Ο ίδιος υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την κροκοκαλλιέργεια, σε μία ειδικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα που επιβαρύνεται από την υψηλή φορολογία κα.