Στον Υφυπουργό Χρ. Κέλλα, Τυρναβίτες συνεταιριστές- Ζητούν ενίσχυση λόγω απώλειας εισοδήματος
Επίσκεψη στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα πραγματοποίησαν το Σάββατο 14/12/2024, όλοι οι συνεταιρισμοί του Δήμου Τυρνάβου, με θέμα την αποζημίωση της αχλαδιάς στο Δήμο Τυρνάβου, για την μικροκαρπία και την κακής ποιότητας αχλάδια, λόγω καιρικών συνθηκών. Η μικροκαρπία και η ανομβρία συντέλεσαν στην κακή ποιότητα του καρπού με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησης να είναι εξευτελιστικές.
Οι Συνεταιριστές της επαρχίας Τυρνάβου επισύναψαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις επιστημόνων για την απώλεια παραγωγής που επέφερε και απώλεια εισοδήματος και ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη στήριξη τους.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι συνεταιρισμοί: Α. Σ. Δένδρων – Ο. Π. Γαία Φρούιτ, Α. Σ. Δένδρων – Ο. Π. Άργισσα, Α. Σ. Πλατανουλίων – Φρουτοπηγή, Α. Σ. Γιάννουλης, ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Α. Σ. Αργυροπουλίου, Α. Σ. Αμπελώνας, Α. Σ. Λυγαριάς και ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου.