Στη Στυλίδα η παρουσίαση της πρόσκλησης για το νέο LEADER 2023-2027

Με έντονο κυβερνητικό χρώμα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στη Στυλίδα η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου LEADER, καθώς εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά, θα παρευρεθούν και άλλοι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, με άμεση σχέση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η εκδήλωση, με θέμα «Ολοκλήρωση Διαβούλευσης Πρόσκλησης Leader για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027», ουσιαστικά ξεκινά σήμερα το απόγευμα με την Τεχνική Συνάντηση, η οποία αφορά όμως μόνο τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Αύριο, Σάββατο πρωί, η εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας θα έχει ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δ. Παπαγιαννίδης, θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό των Γ. Γεωργαντά, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χ. Σταϊκούρα υπουργού Οικονομικών, Ι. Οικονόμου, υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Φ. Σπανού, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Β. Στεργίου, δημάρχου Στυλίδας, και λοιπών βουλευτών.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί η πρόσκληση για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027 από το στέλεχος της Μονάδας Προγραμματισμού – ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, Γ. Κοβάνη.

Θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, όπως για την πρόοδο υλοποίησης του Μέτρου 19, για LEADER Αλιείας κ.ά.