Σχέδια Βελτίωσης: Στο ΦΕΚ η ΥΑ και τα Παραρτήματα, αυξημένο το εύλογο κόστος στις επενδύσεις

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πλήρης απόφαση του ΥΠΑΑΤ της επερχόμενης προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης (Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022).

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη απόφαση με το σύνολο των άρθρων της και τα σχετικά παραρτήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις αλλαγές σε ό,τι αφορά το εύλογο κόστος των επενδύσεων (παρελκόμενα, θερμοκήπια, στάβλοι κ.ά) το οποίο σε γενικές γραμμές έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά στο 25% σε σύγκριση με τη διαβούλευση που προηγήθηκε. Όπως γίνεται αντιληπτό, η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσίευση της πρόσκλησης και την ενεργοποίηση του ΠΣΚΕ έχει ξεκινήσει με τις διαδικασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την πλήρη απόφαση των Σχεδίων Βελτίωσης

Πέραν τούτου υπάρχουν και άλλες μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 10/03.