Ο σχεδιασμός του Δασαρχείου Πεντέλης για την επιστροφή των αγριογούρουνων της Β. Αττικής στο φυσικό τους περιβάλλον

Με ήπιο τρόπο, σχεδιάζουν οι αρχές, να γίνει η επιστροφή των αγριογούρουνων στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα ζώα αυτά αναζητώντας τροφή και καταφύγιο, έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αττικής, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, με εντολή του Δασαρχείου Πεντέλης αναστέλλεται η αυριανή δράση που προέβλεπε την επέμβαση συνεργείου κυνηγών με την επίβλεψη περιπολικού της Αστυνομίας, σε ορεινή θέση στον Διόνυσο, για την αποτροπή διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και υβριδίων σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δασαρχείου, στην παρούσα χρονική περίοδο θα εντατικοποιηθεί το μέτρο της παγίδευσης με ήπιο τρόπο των αγριόχοιρων εντός του οικιστικού ιστού σε κλωβούς και η άμεση απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον από όπου προήλθαν, μέτρο που, όπως υπογραμμίζεται, ούτως η άλλως είναι σε εξέλιξη και έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν.

Τέλος, όπως επισημαίνει το Δασαρχείο Πεντέλης, οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου παρακαλούνται από την υπηρεσία να εντατικοποιήσουν τα συνοδευτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και για την αποτελεσματική προστασία τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και των τετράποδων επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ