Σχέδιο δράσης με υπογραφή Αρναουτάκη για αντιμετώπιση λειψυδρίας

Σχέδιο δράσης με υπογραφή Αρναουτάκη για αντιμετώπιση λειψυδρίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ζητά τη συνεργασία όλων Πολιτείας, φορέων, αγροτών, καταναλωτών ζητεί ο Περιφερειάρχης για την προστασία του νερού λόγω του φαινομένου της λειψυδρίας-ξηρασίας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης, όπως τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, το νερό, δεν είναι ανεξάντλητος φυσικός πόρος. Μάλιστα για την αντιμετώπιση του φαινομένου ο Περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση για την κατάρτιση σχεδίου δράσης που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Φέτος έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, λίγες βροχοπτώσεις, όλοι πρέπει να προσέχουμε, να συνεργαστούμε, ούτως ώστε, να καταλάβουν και οι παραγωγοί μας – το μεγαλύτερο μέρος του νερού πηγαίνει στην άρδευση – ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης, «να υπάρχει η σωστή διαχείριση. Να δούμε τα δίκτυα μας που είναι πεπαλαιωμένα κι έχουν μεγάλο πρόβλημα, τις αντικαταστάσεις που πρέπει να γίνουν. Κάνουμε μια προσπάθεια μέσα από τα προγράμματα που έχουμε ως Περιφέρεια και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να υπάρχει αυτός ο συντονισμός ώστε με βήματα σωστά να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πως θα βγει αυτή η χρονιά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε απόφαση για την διαχείριση των φαινομένων ξηρασίας – λειψυδρίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί «ολικά» και όχι αποσπασματικά μέσω της εκπόνησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την Περιφέρεια Κρήτης. Η κατάρτιση του σχεδίου εντάχθηκε στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης. Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε  73.000 ευρώ.