Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας: Τα μυστικά του καλού ελαιολάδου είναι πρώτα η αγάπη

«Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας είναι μια πηγή γνώσης, εμπειρίας και κυρίως προέκυψε από την ανάγκη των ανθρώπων της αγοράς να έχει πρόσβαση στη γνώση πέρα από τη βιβλιογραφία και θεωρήσαμε ότι μετά από δεκαετίες στο χώρο θα έπρεπε στα καινούργια παιδιά κυρίως να μεταφέρουμε όλο αυτό που συσσωρεύτηκε. Διότι, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο χώρο μας, στο σχολείο μας, με διαφορετικά αντικείμενα» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Νικόλας Κουτσούκος, Χημικός Msc, Σύμβουλος Ποιότητας Επιχειρήσεων Ελαιοκομικού Τομέα, Γευσιγνώστης Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου και Πρόεδρος Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου.

 

«Τα μυστικά του καλού ελαιολάδου είναι πρώτα η αγάπη» ανέφερε στο τέλος ο κ. Νίκος Κουτσούκος σημειώνοντας το εξής «όλοι όσοι εμπλέκονται πρέπει να έχουν αγάπη για αυτό το πράγμα, γιατί διαφορετικά αρχίζουμε και βλέπουμε όνειρα και αν αρχίσουμε και βλέπουμε όνειρα, θα ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε λοιπόν, μια σοβαρή καλλιέργεια, μια καλλιέργεια με κανόνες φυτοπροστασίας που θα μας δώσει έναν καρπό σοβαρό να τον πάμε στο ελαιοτριβείο και να μας δώσει ο ελαιοτριβέας την αγάπη του και την προσπάθεια για ένα καλύτερο προϊόν έτσι ώστε στο τέλος ο εμφιαλωτής τυποποιητής να κάνει και αυτός το καλύτερο δυνατόν για να έχουμε ένα σοβαρό αποτέλεσμα». Από την άλλη πλευρά, ερωτηθείς για το τι είδους ρόλο παίζει το χρώμα του λαδιού, ο κ. Κουτσούκος επισήμανε «το χρώμα δεν παίζει κανένα ρόλο παρά μόνο στην αίσθηση ότι το έχουμε συνδέσει με το πράσινο. Υπάρχουν ελαιόλαδα τα οποία μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμα-κυρίως είναι από τα νησιά μας, τη νησιωτική Ελλάδα και το Ιόνιο-τα οποία ενώ στην αρχή σε μπερδεύουν, πρόκειται τελικώς για εξαιρετικές δουλειές. Για αυτό και τα ποτηράκια γευσιγνωσίας-να δείτε σε εμάς που είμαστε επαγγελματίες στο χώρο-είναι χρωματισμένα μπλε ή πράσινα για να μη βλέπουμε το χρώμα και επηρεαζόμαστε».

Πηγή: ertnews.gr