Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αγροτοδικεία στις 24/11 στη Θεσσαλία

Από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αγροτοδικεία, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγρότες που διώκονται, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ομοσπονδιών «την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο Λάρισας, η έφεση που είχαν ασκήσει οι πρόεδροι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας για την πρωτόδικη καταδίκη τους σε ένα χρόνο φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για τα μπλόκα της αγροτιάς.

Πρωτόδικα ενώ είχαν συρθεί στο αγροτοδικείο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, η οποία κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τελικά καταδικάστηκαν για δήθεν ηθική αυτουργία για τα μπλόκα. Ουσιαστικά αυτό που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση  ήταν η συνδικαλιστική τους ιδιότητα ως πρόεδροι των Ομοσπονδιών, αφού ως γνωστό οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις παίρνονται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και αυτό που μας κινητοποιεί είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, οι οποίοι είναι κατ ουσία οι «ηθικοί αυτουργοί» που μας βγάζουν στον δρόμο. Μαζί τους καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και ο αείμνηστος συνάδελφος Βαγγέλης Μπούτας ως τότε Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ που δεν βρίσκεται δυστυχώς σήμερα μαζί μας.

Απαιτούμε: Εδώ και τώρα να σταματήσουν τα αγροτοδικεία. Εδώ και τώρα να σταματήσει η ποινικοποιίηση των αγώνων μας. Εδώ και τώρα να σταματήσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Να αθωωθούν από κάθε κατηγορία και ποινή οι συνάδελφοι μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και θυσίες, να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για την επιβίωση μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων. Ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν.