Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λίμνη Πηνειού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Πηνειού, με αφορμή την πλήρη εγκατάλειψη που έχει οδηγηθεί η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Αίτημα όλων η αξιοποίηση της σπάνιας ομορφιάς και του πλούτου προς όφελος του τόπου και των Ηλείων πολιτών.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου τόνισε ότι πρέπει οι κάτοικοι να αποφασίσουν τι είδους ανάπτυξη επιθυμούν για τον τόπο τους, ώστε να τη διεκδικήσουν και να πάρει ένα τέλος αυτός ο μαρασμός όχι μόνο από τη λίμνη αλλά και από τον τόπο της Ηλείας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Αετοράχης κ. Τάσος Αντωνακόπουλος είπε «Ασφαλώς πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας. Η ευθύνη είναι κοινή για όλους».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της κοινότητας Μπορσίου Χρήστος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αποκατάστασης του δρόμου προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή. Από την Κίνηση Πολιτών Ήλιδας ο κ. Χρήστος Λιακόπουλος μίλησε για πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της περιοχής εδώ και χρόνια, γεγονός για το οποίο όλοι είναι συνυπεύθυνοι.

Ο ιδρυτής της Κίνησης Πολιτών Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Καραδήμας αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της λίμνης Πηνειού και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έλλειψη οδικής πρόσβασης υπογράφει την απαξίωση της περιοχής τη στιγμή που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν σύγχρονα μοντέλα ήπιας ανάπτυξης όπως σε χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: ertnews.gr