Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών αγροτών στον κόμβο Πλατυκάμπου

Συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν αγρότες του Νομού Λάρισας, στον κόμβο Πλατυκάμπου – Αγιάς (παλιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου), στο πλαίσιο κινητοποίησης που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών αγροτών και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για την επιβίωσή μας! Άμεσες λύσεις τώρα» οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες εξέφρασαν την απόγνωση τους «καθώς δύο φορές μέσα σε 3 βδομάδες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οδηγήθηκαν σε μια ασύλληπτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται για μία ακόμα καταστροφή σοδειάς, από αυτές που κάθε τόσο παθαίνουν οι βιοπαλαιστές και με βάση τις οποίες διεκδικούν αποζημιώσεις, ώστε να «βγάλουν τη χρονιά» και να καλλιεργήσουν την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή και σε χιλιάδες στρέμματα, για να μπορέσουν να καλλιεργηθούν ξανά, απαιτούνται συνδυασμένα μέτρα, αφού εκτός από τη ζημιά στα εδάφη και το ολοκληρωτικό ξήλωμα καλλιεργειών έχασαν μηχανήματα, εγκαταστάσεις κ.λ.π» δήλωσαν συγκεκριμένα.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν στη συγκέντρωση, όταν στο σημείο κατέφθασαν παιδιά από το χωρίο Σωτήριο, το οποίο ακόμα πλημμυρισμένο και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι άφαντος και απαιτούν άμεση βοήθεια. Φτάνοντας στη συγκέντρωση, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους υπόλοιπους αγρότες.