Συγνώμη από τους αγρότες για την καθυστέρηση ζήτησε ο Α. Λυκουρέντζος – Σύντομα οι αποζημιώσεις

Συγνώμη από τους αγρότες που περιμένουν τις  αποζημιώσεις τους από το  παγετό της Άνοιξης του 2021 που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος που βρέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σήμερα το πρωί, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στελέχη του τοπικού ΕΛΓΑ.

“Ζητώ συγνώμη για την χρονοτριβή” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος όπως εξήγησε θα αντιμετωπιστούν οι αγρότες  της περιοχής που οι καλλιέργειες τους ήταν στο όριο μετάβασης της ανθοφόρα όπως και οι υπόλοιποι δενδροκαλλιεργητές του ανθικού σταδίου, που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό την Άνοιξη του 2021.

“Βρισκόμαστε εν αναμονή της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πότε θα αποζημιωθούν, διαβεβαιώνοντας πως θα λάβουν ότι δικαιούνται καθώς έχουν ήδη αξιολογηθεί όλες οι περιπτώσεις ζημιών που έχουν ήδη καταγραφεί” είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Άλλωστε, όπως σημείωσε,  έχει υπολογιστεί και εγκριθεί το κόστος των αποζημιώσεων καθώς έχει ψηφιστεί η ανάλογη  διάταξη κατ εξαίρεση στην προκειμένη περίπτωση. Άλλωστε όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχουν εγκριθεί συνολικά 23 εκατομμύρια ευρώ για όλη την επικράτεια.

Για αστοχία των υπηρεσιών του Υπουργείου έκανε λόγο ο κ. Λυκουρέντζος απαντώντας στις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στην ερώτηση που κατέθεσαν με θέμα «Ως πότε θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός των αγροτών της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

«Δε θέλω να γεννήσω νέες προσδοκίες στους αγρότες, θέλω να απαντώ συγκεκριμένα όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.»  τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού, «Είμαστε όμως πολύ κοντά», υπογράμμισε σε ότι αφορά τον χρονικό ορίζοντα που οι δικαιούχοι δενροκαλλιεργητές στην Δυτική Μακεδονία θα εισπράξουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές.

Πηγή: ertnews.gr