Συλλαλητήριο με τρακτέρ στο Κιλελέρ, μηνύματα στο Μαξίμου

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που τους ξεκληρίζουν έστειλαν οι βιοπαλαιστές αγρότες από το Κιλελέρ, όπου συγκεντρώθηκαν στο μνημείο με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, για να τιμήσουν την 114η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας.

Η αντιπροσωπεία των θεσσαλικών μπλόκων που θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη θα έχει την έμπρακτη στήριξη των αγροτών της Αγιάς, που την ίδια ώρα με τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο, των αγροτών των Τρικάλων που έχουν τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου και των αγροτών χωριών της Καρδίτσας που έστειλαν κι άλλα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά.

Στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση του Κιλελέρ και στις δηλώσεις και ομιλίες τους, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενόψει της σημερινής συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό, ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης και θωράκισης της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες.

Αιτήματα όπως η αναπλήρωση του εισοδήματος, η μείωση του κόστους παραγωγής και μη εφαρμογή της ΚΑΠ της ΕΕ και τα οποία ανέλυσε διεξοδικά στην κεντρική ομιλία, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αφανίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες και ότι η ΕΕ δεν είναι δήθεν καλή όπως μας λένε χρόνια, καθώς σε κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ αναγκάζουν ένα κομμάτι αγροτών και κτηνοτρόφων να φύγουν από την παραγωγή» σημείωσε και πρόσθεσε: Κόκκινη γραμμή για τους αγρότες είναι η επιβίωσή τους στα χωριά και στα χωράφια. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει αυτή τη φορά λύσεις και όχι κοροϊδία, όπως στην προηγούμενη συνάντηση».

Ρ. Μαρούδας

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε: «Τιμάμε σήμερα την εξέγερση των κολίγων αγροτών εδώ στο Κιλελέρ, για μας το Κιλελέρ εμπεριέχει πολλά μηνύματα, δεν είναι απλά μια εκδήλωση μνήμης, είναι αγώνας για να μπορούμε να παράγουμε και να έχουμε ένα εισόδημα για να μένουμε στα χωριά μας. Σήμερα είναι μια συμβολική αλλά και μαζική συγκέντρωση εδώ. Αύριο περιμένουμε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λύσεις και απαντήσεις, χρονοδιάγραμμα και περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πλημμυροπαθών αγροτών. Στέλνουμε σήμερα από το Κιλελέρ ένα μήνυμα εξέγερσης και αντίστασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης ότι μπορούμε με τους αγώνες μας να έχουμε αποτελέσματα και να ανατρέπουμε πολιτικές που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα όπως είναι και η νέα ΚΑΠ η οποία είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Δεν πρέπει να αφήσουμε το θέμα της Θεσσαλίας χωρίς να διεκδικήσουμε, διότι υπάρχουν 450.000 στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν και τα 180.000 είναι εδώ στην περιοχή της Κάρλας και τα υπόλοιπα στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Δεν έχει δοθεί τίποτα σχεδόν για το πάγιο κεφάλαιο και την αρωγή την έχουν πάρει ελάχιστοι. Συνεπώς είναι ένας αγώνας που πρέπει να ικανοποιηθούν αιτήματα».

Γ. Κουκούτσης

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης σημείωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον χώρο τιμής για τους κολίγους του Κιλελέρ, τους τιμάμε όπως τους πρέπει, και εμείς συνεχίζουμε με αγώνες. Εκτελούμε την εντολή των αγροτών και τους τιμάμε με μορφή συλλαλητηρίου, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, δίπλα μας βρίσκονται ακόμη χιλιάδες στρέμματα βουτηγμένα στο νερό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα».