Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΕRΑSΜUS+»

Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΕRΑSΜUS+»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία, με θέμα κατάρτισης «Σύγχρονοι Μέθοδοι Παραγωγής και Προώθησης του Ακτινιδίου», πραγματοποίησαν 12 ακτινιδοπαραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕRΑSΜUS+. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ερευνητικά κέντρα, φυτώρια, οπωρώνες, συσκευαστήρια και Γεωργικούς Συνεταιρισμούς στις ευρύτερες περιοχές των Celano, Latina και Ρώμης.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος, επισκέφθηκαν φυτώριο υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού ακτινιδιάς καθώς και συμβατικούς αλλά και βιολογικούς οπωρώνες. Ξεναγήθηκαν σε συσκευαστήριο, όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία διαλογής και τρόπους συσκευασίας των ακτινιδίων. Επισκέφτηκαν δύο ερευνητικά κέντρα, όπου ενημερώθηκαν για σύγχρονα συστήματα καλλιέργειας και για μοντέλα πρόγνωσης, που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση ασθενειών καθώς και για προγράμματα Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της ακτινιδιάς.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Παράλληλα, ο φορέας υποδοχής AMFI ξενάγησε τους συμμετέχοντες στις πόλεις Ρώμη, Celano και Αvezzano.

Από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι παραγωγοί απέκτησαν νέες γνώσεις για την καλλιέργεια της ακτινιδιάς καθώς και για την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας από επιζήμια αίτια. Αναπτύχθηκαν νέες συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού για την προώθηση του ακτινιδίου στη Διεθνή αγορά. Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον ιταλικό πολιτισμό και κουλτούρα και παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν την ευρύτερη περιοχή του Πυργετού, που βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες του ιστορικού Ολύμπου και στα γραφικά Τέμπη.

Τα έξοδα του προγράμματος, που περιλάμβαναν εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και οργάνωση, καλύφθηκαν πλήρως από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕRΑSΜUS+, του οποίου η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το Δ.Σ. και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από  τη συνεργασία και τη συνεισφορά του ΙΚΥ στην οργάνωση της κινητικότητας, καθώς επίσης και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία του προγράμματος.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές