Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – ΓΑΣ Ιωαννίνων για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής

«Είναι αναγκαίο να παρθούν έκτακτα στοχευόμενα μέτρα όσο διαρκεί η ένταση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας για να κρατηθεί η παραγωγή» είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, οι οποίοι του επέδωσαν υπόμνημα με τα ζητήματα που τους απασχολούν κατά την συνάντηση που είχαν, ενώ ζήτησαν στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε ως σοβαρά και δομικά τα προβλήματα που βιώνει ο Έλληνας παραγωγός εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αύξησης του κόστους, όπως η εκτόξευση των τιμών στο κόστος παραγωγής.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθείται εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι αλλοπρόσαλλη, σημειώνοντας ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι υπερπολλαπλάσια του κόστους του ρεύματος.

«Εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο να παρθούν έκτακτα στοχευόμενα μέτρα όσο διαρκεί η ένταση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας για να κρατηθεί η παραγωγή» είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί ειδική επιδότηση για τους παραγωγούς στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Το μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα που αφορά συνολικά την ελληνική οικονομία είναι ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν βλέπω καμία βούληση ή σχεδιασμό, να κατευθυνθεί με κριτήριο και την περιφερειακή κατανομή των πόρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής» τόνισε καταλήγοντας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ