Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με την πρέσβη της Αυστρίας

Η πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης την Περιφέρεια Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη.

Στη συνάντηση, παρουσία και του προξένου Christoph Reitinger, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πλαίσιο ενίσχυσης του εισερχόμενου τουρισμού από την Αυστρία στην Κρήτη, τη συνεργασία Κρήτης και Αυστρίας στο εξαγωγικό εμπόριο με έμφαση στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του νησιού, όπως επίσης στον προγραμματισμό- ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Συριγωνάκης, ευχαριστώντας την κ. Poppeller για την επίσκεψη, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και ευχήθηκε να τονωθεί φέτος ο τουρισμός που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της πανδημίας, όπως επίσης να σταματήσει το γρηγορότερο δυνατόν η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Αυστριακή πρέσβης συμφωνώντας με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την συνεργασία. Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων με βιβλία αναφοράς στην Κρήτη και στην Αυστρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ