Συνάντηση Δ. Παπαγιαννίδη με εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς για το πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0»

Μία σειρά επτά μεγάλων έργων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Ιωάννης Χανιωτάκης, διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, ο Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, head of Project Finance Corporate and Investment Banking, και ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, senior director Project Finance Corporate and Investment Banking από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολούθησε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ.κ. Ν. Μανέτα και Ε. Καραμαγκιώλη από τις Ειδικές Υπηρεσίες του υπουργείου. Ο γενικός γραμματέας έδωσε τις νέες κατευθύνσεις για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0».

Γρήγορες διαδικασίες

«Οι διαδικασίες προχωρούν σύντομα για την υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ της ταμίευσης και μεταφοράς αρδευτικού νερού συγκεκριμένων έργων, στα οποία η Τράπεζα Πειραιώς παραδοσιακά ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας έχει κληθεί να συνδράμει τους ομίλους που θα συμμετέχουν στην τελική φάση που ξεκινά άμεσα», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγιαννίδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και προσθέτει: «Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία για να κατανοήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιόδου, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς. Παράλληλα, έχει την ισχυρή βούληση να στηρίξει τα μεγάλα δημόσια έργα προς όφελος του παραγωγικού αγροτικού κόσμου».