Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητούν οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητούν οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και τους φορείς που εμπλέκονται στην “Εθνική Επιτροπή για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία” απέστειλαν οι Δευτεροβάθμιοι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) με θέμα τις εκκρεμότητες που έχουν σωρευτεί αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο.

Όπως επισημαίνουν οι φορείς «η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα μπορεί να συμμετάσχει σθεναρά στη προσπάθεια της οικονομικής – και όχι μόνο – ανάκαμψης της χώρας, παρ΄όλα αυτά εμποδίζεται λόγω της έλλειψης εμπέδωσης της νομοθεσίας, αλλά και των στρατηγικών σχεδιασμών που έχουν ανακοινωθεί πολλαπλώς από το 2011 μέχρι και σήμερα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουν σωρευτεί αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο, να σας θέσουμε αντίστοιχα καίρια ερωτήματα προς απάντηση, και να ζητήσουμε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κα. Στρατινάκη με σκοπό να γνωριστούμε δια ζώσης, και για να συνδράμουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας για την επίλυση των θεμάτων που περιγράφονται παρακάτω.

Σας παρακαλούμε θερμά να ανταποκριθείτε άμεσα, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα μπορεί να συμμετάσχει σθεναρά στη προσπάθεια της οικονομικής – και όχι μόνο – ανάκαμψης της χώρας, παρ΄όλα αυτά εμποδίζεται λόγω της έλλειψης εμπέδωσης της νομοθεσίας, αλλά και των στρατηγικών σχεδιασμών που έχουν ανακοινωθεί πολλαπλώς από το 2011 μέχρι και σήμερα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Στην επισυναπτόμενη επιστολή θα βρείτε κάποια από τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, και σας παρακαλούμε θερμά να γίνετε αρωγός ώστε να βρεθούν οι απαντήσεις και οι αντίστοιχες λύσεις στα ερωτήματα που σας παραθέτουμε.

Με εκτίμηση  

Γεωργίου Λουκάς  Πρόεδρος  «Ένωση Συμπολιτεία»
Θεοδώρου Ιωάννης   «Ένωση Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Ε.Φ.Κ.Α.Ο.)»
Καρυπίδης Παναγιώτης  Πρόεδρος «Δίκτυο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Δυτ. Μακεδονίας»
Κουτσούμπας Αντώνης  Πρόεδρος
Λαγός Ιωάννης  Πρόεδρος  «Ένωση Πέλοπας»
Σοπιλίδης Θωμάς Πρόεδρος «Ένωση Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Ε.Φ.Κ.Α.Ο.)»