Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με το Δ.Σ. του ΣΕΒΕ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με το Δ.Σ. του ΣΕΒΕ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων στα γραφεία του Συνδέσμου στο πλαίσιο της επικείμενης 84ης ΔΕΘ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα φορολογικής πολιτικής με στόχευση τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και τα μέλη της Διοίκησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις – μετά την πλήρη άρση των capital controls, τη βελτίωση των 120 δόσεων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (σε πρώτη φάση μόνο για τα φυσικά πρόσωπα) – προωθούμενες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% αρχής γενομένης από την χρήση 2019, καθώς και της φορολογίας μερισμάτων από το 10% στο 5% που θα αποτελέσουν έμπρακτες αποδείξεις της προσπάθειας διαμόρφωσης ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σημαντική για τον ΣΕΒΕ είναι η ενσωμάτωση στα επικείμενα νομοσχέδια για τη φορολογία και τον επενδυτικό νόμο διατάξεων με αναπτυξιακό πρόσημο, ιδίως για τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, για την επίτευξη του εθνικού στόχου της συμμετοχής των ελληνικών εξαγωγών αγαθών στο 25% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2022 και στο 30%  έως τα τέλη του 2025.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν σε μία στενή και στοχευμένη συνεργασία το επόμενο διάστημα ώστε μέσα από συγκεκριμένα μέτρα να αυξηθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, πέραν του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα οι: Υφυπουργοί Οικονομικών κκ.  Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Γεώργιος Ζαββός, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.