Συνδεδεμένες: Καθορίστηκαν οι τιμές για βόειο, συμπύρηνο ροδάκινο και κτηνοτροφία χωρίς γη

Συνδεδεμένες: Καθορίστηκαν οι τιμές για βόειο, συμπύρηνο ροδάκινο και κτηνοτροφία χωρίς γη

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται η τιμή ενίσχυσης των Συνδεδεμένων για το έτος ενίσχυσης 2019 στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων, του βόειου κρέατος και στον τομέα της κτηνοτροφίας,

Ειδικότερα,

  • Για το βόειο κρέας το ύψος της Συνδεδεμένης ενίσχυσης καθορίστηκε στο ποσό των 156,2 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο. Παρά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν την τιμή αυξημένη σε σχέση με πέρσι, τελικά αποφασίστηκε μειωμένη. Υπενθυμίζεται ότι για το έτος 2018 το ύψος ενίσχυσης ήταν στα 171 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο. Οι πληροφορίες βέβαια είχαν διαρρεύσει ενώ δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί ο διασταυρωτικός έλεγχος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Το ύψος της Συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση καθορίστηκε στα 26,5 ευρώ/στρέμμα.
    • για το Μέτρο 1, δηλαδή ζωικό κεφάλαιο χωρίς γη στους κτηνοτρόφους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στα 240,52 ευρώ ανά ΜΜΖ.
    • για το Μέτρο 2, δηλαδή, ζωικό κεφάλαιο χωρίς γη στους κτηνοτρόφους  σε κτηνοτρόφους αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στα 47,70 ευρώ ανά ζώο.

      Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας βάσει της υπουργικής απόφασης 1628/64707/ 14-6-2017 για το έτος ενίσχυσης 2019 καθορίστηκε

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Πάνω από 47 εκατ. ευρώ πληρώνει την Τετάρτη 13 Μαΐου ο ΟΠΕΚΕΠΕ