Σύνδεση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με την αγορά των ΗΠΑ

Eνα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο στην Ελλάδα έρχεται να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις υπηρεσίες των επιταχυντών και των θερμοκοιτίδων των ΗΠΑ, φέρνοντές τες ένα βήμα πιο κοντά με τη συγκεκριμένη αγορά.

Το «US-Greece Incubator Connector» διεξάγεται από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, με τη συνεργασία του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Αναδυόμενων Τεχνολογιών και την Εμπορική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία, οι ΗΠΑ και ειδικά η Silicon Valley αναδεικνύουν κατεξοχήν τις startups σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύοντας γενικά στη γνώση, στις πρακτικές και στις ευκαιρίες ανάπτυξης. Μέσα από το εργαστήριο, οι ελληνικές startups θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εργαστήρια, σεμινάρια για τεχνικές παρουσίασης, προγράμματα για χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία για τις επιχειρήσεις, ώστε να προσεγγίσουν την αγορά των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, το Innosphere Ventures, που βοηθά τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις να κάνουν το ξεκίνημά τους, στηρίζοντας τους ιδρυτές και τους CEOs τους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επιστήμης, το Boom Startup που, επίσης, ωθεί τα επιχειρηματικά τους σχέδια, το Mind the Bridge, μια συμβουλευτική εταιρεία, το CoMotion, η οποία παρέχει τα μέσα και τις διασυνδέσεις στις εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους υλοποιώντας τες, η IndieBio ένα διεθνές VC για τις ανερχόμενες εταιρείες, και το Plug and Play, μια εταιρεία δικτύωσης με στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.