Συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων για προϊόντα μανιταριών

Συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων για προϊόντα μανιταριών

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για τα προϊόντα μανιταριών, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν σχετική συμφωνία ποιοτικής αναβάθμισής τους. Επίσης, η ίδια συμφωνία στοχεύει και στην ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, μέσα από την προβολή «ισχυρισμών διατροφής και υγείας» που διαθέτουν τα προϊόντα, ενώ το Μουσείο θα προχωρήσει και σε πρωτοπόρα προϊόντα μανιταριών.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως ανακοινώθηκε, για ένα ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη μοναδική γεύση των μανιταριών, ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμφωνία αυτή, προχωρά, όπως προαναφέρουμε, η παραγωγή από το Μουσείο 20 νέων πρωτοποριακών προϊόντων μανιταριών, ενώ επίσης προβλέπεται, πάντα υπό την καθοδήγηση του ίδιου Τμήματος, η επέκταση του Μουσείου Μανιταριών με μία νέα πτέρυγα που αφορά τη μεγάλη και μάλλον άγνωστη διατροφική αξία αυτού του ανεπανάληπτου καρπού της φύσης. Η επιστημονικά υπεύθυνη αυτού του προγράμματος είναι η Όλγα Γκορτζή, πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ