Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επένδυση στο Δρέπανο Κοζάνης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Δρεπάνου Κοζάνης για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης εντός της οποίας υπάρχει πρόθεση εγκατάστασης υδροπονικού θερμοκηπίου, αλλά και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε αγρότες της περιοχής, καθώς η δημοτική έκταση που ζητείται, 450 στρ., επηρεάζει δυσμενώς τους τοπικούς παραγωγούς στην καλλιεργητική δραστηριότητα που έχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και τους κατοίκους που ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το όλο θέμα βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αναμένονται σχετικές γνωμοδοτήσεις από την εφορεία αρχαιοτήτων, καθώς εκεί υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου, Φώτης Παπαδημητρίου.

«Εμείς ως Κοινότητα προβληματιζόμαστε για τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στην οποία θέλουν να καίνε λάστιχα και πλαστικά, σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, ο οποίος παρουσίασε το επενδυτικό πλάνο ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και λένε πως η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι μηδενική, ωστόσο εύλογα έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις, αφού ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών έχει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας μια παρόμοια επιχείρηση την οποία και έχει εγκαταλείψει», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δρεπάνου, η τοπική κοινωνία είναι θετική σε κάθε είδους επένδυση, αρκεί όμως να μην επηρεάζει τους αγρότες και την καλλιεργήσιμη γη τους. «Έχουμε υποδείξει ως Κοινότητα σε τοπικούς βουλευτές, αλλά και δημοτικούς συμβούλους, άλλα τρία σημεία στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί η επιχείρηση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι, ώστε και οι αγρότες να μη χάσουν τη γη τους, αλλά και εμείς, ως Κοινότητα, να ζητήσουμε θέσεις εργασίας», καταλήγει.

Η τελική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.