Συνάντηση Β. Κόκκαλη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΥΦ

Συνάντηση Β. Κόκκαλη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΥΦ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας είχε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο της φυτοπροστασίας, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναζητήθηκαν βιώσιμες και δίκαιες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΣΥΦ κ. Βάσος Ευθυμιάδης, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γεώργιος Ποντίκας, Γεώργιος και Κωνσταντίνος Παπασωτηρίου και τα Μέλη Ιωάννης Διοκαράντος, Βασίλειος Παΐσιος και Νικόλαος Τότσιος.

Μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν:

  • Η ανάγκη να εξασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στη ζωνική διαδικασία για την ενίσχυση του συστήματος χορήγησης εγκρίσεων αλλά και την προστασία καλλιεργειών με ιδιαίτερο Ελληνικό ενδιαφέρον όπως π.χ. το βαμβάκι. Για να ανταποκριθεί η χώρα σε αυτές τις απαιτήσεις οφείλει να ανασυντάξει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό κάτι το οποίο δύναται να επιτευχθεί και μέσω της επαναπροσέγγισης της ανταποδοτικότητας των παραβόλων φυτοπροστασίας.
  • Η υπουργική απόφαση για την κατά παρέκκλιση έγκριση η οποία για πρώτη φορά θέτει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και μια δίκαιη και σαφή διαδικασία χορήγησης των εγκρίσεων.
  • Η παράνομη διακίνηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και η συνεργασία του ΥπΑΑΤ με τον ΕΣΥΦ και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες για την πάταξη του φαινομένου κυρίως μέσω της ενημέρωσης των αγροτών ότι αντίκειται πρώτιστα στο συμφέρον τους η χρήση παράνομων προϊόντων.
  • Το πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών και η ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος σε ευρεία κλίμακα και σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Η καταγραφή των δυσλειτουργιών από την εφαρμογή για ένα εξάμηνο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης διαδικασίας.
-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Το Δ.Σ. του ΕΣΥΦ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υφυπουργό για τη συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε από κοινού ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες προκλήσεις για την αγροτική οικονομία και το αγροτικό εισόδημα προκύπτουν καθημερινά διάφορα ζητήματα τα οποία  πρέπει να διευθετούνται άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, αλλά και τη δυνατότητα άμεσης παροχής σημαντικών εργαλείων φυτοπροστασίας στους Έλληνες αγρότες.

Ο Β. Κόκκαλης εξέφρασε τη βούλησή του για μια γόνιμη συνεργασία και διάλογο με τον φορέα που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η διαμόρφωση των θέσεων του Υπουργείου για θέματα που αφορούν την φυτοπροστασία οφείλει πάντα να προκύπτει μέσα από εκτεταμένη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας