ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστημονική έρευνα πρέπει να στραφεί στην Αγροδιατροφή

Ζεσταίνει τις μηχανές για εξωστρέφεια η κυβέρνηση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Προτεραιότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής δίνεται στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, που συγκροτήθηκε μ’επικεφαλής τον Αποστόλη Καραναστάση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενώ ζητήθηκε να συζητηθούν κι άλλα θέματα, που αφορούν σε: αντισεισμική θωράκιση, εφαρμοσμένη έρευνα στην παραγωγή φαρμάκου, ενέργεια κ.ά. 

Την αναγκαιότητα να προχωρήσει στη χώρα μας η έρευνα για την Αγροδιατροφή, την καινοτομία, το διεθνή ανταγωνισμό κ.ά. επεσήμαναν κατεξοχήν κυβερνητικοί βουλευτές (Μπαλωμενάκης, Σεβαστάκης, Παπαδόπουλος, Αυλωνίτου, Κατσίκης κ.ά.), στην αρμόδια επιτροπή.

-Διαφήμιση-

Ο  βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και  πρότεινε να υπάρχει ειδική Υποεπιτροπή για την Αγροδιατροφή, ώστε να γίνει συζήτηση πάνω στους σπόρους και το γενετικό υλικό, καθώς αυτές οι πτυχές δεν έχουν φωτιστεί ιδιαίτερα και οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστιο διεθνή ανταγωνισμό. Επεσήμανε ότι αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί επανειλημμένα από επιστήμονες  του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, καθώς η Ελλάδα αναγκάζεται να επανεισάγει προϊόντα.

Την ανάγκη να ενισχυθεί η έρευνα στις αγροτικές εφαρμογές, όχι μόνο στο ακαδημαϊκό πεδίο,  αλλά στο πεδίο της καθημερινότητας, επεσήμανε ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ερευνητικές πλευρές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη και μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα μας. Σχετίζονται, δε, όπως είπε, με την αναπαραγωγή των σπόρων, τη ρύθμιση του μικροκλίματος, την ποιότητα των τροφίμων κ.ά.

Την αναγκαιότητα τα προϊόντα, που δημιουργούνται σε εκπαιδευτικές ή ερευνητικές δομές να βγουν στην παραγωγή κι όχι να μένουν στα συρτάρια  ή σε πειραματικό στάδιο, επεσήμανε ο βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται: «Το πρόβλημα είναι να μπορέσουμε αυτά να τα πάμε σε παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας πρότεινε την επίσκεψη σε ορισμένα ερευνητικά κέντρα, γεγονός το οποίο βρήκε ευήκοα ώτα και σε βουλευτές της συμπολίτευσης.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki