Σύσκεψη φορέων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου

Σύσκεψη φορέων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Γιώργο Μιχέλη και τοπικούς φορείς της περιοχής θα έχει, την Παρασκευή 5/8, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να συζητήσει την προοπτική συνέχισης της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης- Σποράδων όλο τον χρόνο.

«Το μεσημέρι της Παρασκευής 5/8, θα έχουμε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου, μετά από δική του πρωτοβουλία, για να υπογραμμίσουμε την αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της γραμμής Θεσσαλονίκης- Σποράδων. Μέχρι στιγμής η γραμμή πάει πολύ καλά. Πρέπει να πιέσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε σύνδεση όλο τον χρόνο. Και το λέω για άλλη μια φορά. Η συγκεκριμένη γραμμή δεν εξυπηρετεί μόνο τον τουρισμό. Οι προμήθειες που γίνονται στο νησί, αλλά και οι εξυπηρετήσεις που σήμερα γίνονται από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών μπορούν να γίνουν από την Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκη» τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

“Ναι” υπό προϋποθέσεις, αναφέρει, από την πλευρά της, η εταιρεία που σήμερα πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη σύνδεση . «Πρέπει η παρέμβαση και ο ρόλος των δήμων να είναι ουσιαστικός για να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες όλο τον χρόνο. Πρέπει να καταφέρουν οι δύο δήμοι να δημιουργήσουν σημαντικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και να χρηματοδοτήσουν αν χρειαστεί τη σύνδεση. Η αλήθεια είναι ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση πήγε καλύτερα απ΄ότι περιμέναμε με πληρότητα τα Σαββατοκύριακα στο 100%, ενώ τις καθημερινές αγγίζει το 65%. Και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο» ανέφερε ο πράκτορας και εκπρόσωπος της εταιρείας, Γιάννης Δημητριάδης.