Σύσκεψη κορυφής ανοίγει τον δρόμο για τις αποζημιώσεις

Τριμερής σύσκεψη κορυφής ξεκινά αυτή την ώρα μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανού, του πρόεδρου του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζου και ανώτατων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καθοριστούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα δρομολογήσουν, εντός του καλοκαιριού, τις πληρωμές στους παραγωγούς των καλλιεργειών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», η περίοδος που θα καλύπτουν οι εν λόγω ρυθμίσεις, (οι οποίες θα βρίσκονται σε παρόμοια λογική με αυτές που είχαν γίνει για τις αποζημιώσεις του «Ιανού») καλύπτουν χρονικά, την περίοδο από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου του 2021.

Πλέον των ανωτέρω ρυθμίσεων, η ηγεσία του ΕΛΓΑ προέβη σε μια σειρά ενεργειών, τόσο σε κανονιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προσλήψεων προσωπικού, με τις πρόσφατες ανακοίνωσεις του Οργανισμού να κάνουν λόγο για την άμεση πρόσληψη 170 γεωπόνων με πεντάμηνες συμβάσεις.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία και να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις, το αργότερο έως το τέλος του 2021.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το σημερινό ρεπορτάζ της «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα και αναφέρει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός συντονίζει τις κυβερνητικές ενέργειες, έχοντας στα χέρια τον φάκελο με τα στοιχεία των επιπτώσεων της θεομηνίας.