Τα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών, που διεξήχθησαν με δύο συστήματα, το νέο και το παλιό. Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «απόλυτη επιτυχία», ενώ οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν την Παρασκευή 17/6.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεί που έδωσε στην δημοσιότητα του υπουργείο, προκύπτει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «απόλυτη επιτυχία» προσθέτοντας «στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς».

Σημείωσε ότι επειδή οι εξετάσεις φέτος ήταν διπλές, ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν, συμπληρώνοντας «επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών».

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 17/6 θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά. Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Πηγή: efsyn.gr