ΤΕΕ Β. Αιγαίου: Προβλήματα στην έκδοση οικοδομικών αδειών με τους μη κυρωμένους δασικούς χάρτες

Νέα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και μέχρι την κύρωσή τους, καθώς είναι αδύνατη η έκδοση οικοδομικών αδειών στις αγροτικές κυρίως περιοχές και για τις οποίες υποβάλλονται αντιρρήσεις.

Οι πολεοδομίες βάσει της νομοθεσίας δεν μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες μέχρι να κυρωθούν και να οριστικοποιηθούν οι χάρτες και το θέμα φέρει στην επιφάνεια το περιφερειακό τμήμα Β/Α Αιγαίου του ΤΕΕ, που με επιστολή του στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά να τροποποιηθεί η νομοθεσία και «να είναι εφικτή η έκδοση οικοδομικών αδειών σε εμφανώς αγροτικές περιοχές στους αναρτημένους αλλά μη κυρωμένους Δασικούς Χάρτες».

Για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο πρόεδρος του  περιφερειακού τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ, Στρατής Μανωλακέλλης, σημειώνοντας ότι «δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε όσους έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα  και ο σχεδιασμός προβλέπει οικοδομική δραστηριότητα αλλά ακόμα και όταν ένας ιδιώτης θέλει να χτίσει ένα σπίτι στο αγροτεμάχιό του, δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια. Περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου».

Πηγή: ertnews.gr