Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός Ecotrophelia 2019 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εθνικός διαγωνισμός οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής “Ecotrophelia 2019” που διοργανώνεται, εδώ και εννέα χρόνια, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 400 φοιτητές, από 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό, δημιουργώντας και προσφέροντας στη Βιομηχανία Τροφίμων περισσότερα από 80 καινοτόμα προϊόντα διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Επιπλέον, οι ελληνικές ομάδες έχουν διακριθεί τρεις φορές στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, κατακτώντας δύο χρυσά και ένα αργυρό βραβείο.

Φέτος στην τελική φάση έφθασαν εννέα ομάδες φοιτητών από οκτώ Πανεπιστήμια. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων να αναδείξουν το καινοτόμο πνεύμα και τη δημιουργικότητά τους και να συμβάλουν στην προβολή της δυναμικής της βιομηχανίας τροφίμων, μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού για εννέα χρόνια και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των φοιτητών να συμμετάσχουν υποδηλώνουν την επιτυχία του θεσμού και την αναγνωρισιμότητά του από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον, οι σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των φοιτητών και του έμψυχου δυναμικού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, που ασχολούνται με την έρευνα και προάγουν την καινοτομία.

Την ημέρα της εκδήλωσης, τα προϊόντα των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους θα παραστούν στην τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετάσχει στη συνέχεια και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Ecotrophelia 2019”, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “ANUGA” στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 6 & 7/10/2019, όπου θα αντιμετωπίσει τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ