Τέλος ο Μπακαλέξης από τον ΕΦΚΑ, νέος διοικητής τις επόμενες μέρες

Τέλος ο Μπακαλέξης από τον ΕΦΚΑ, νέος διοικητής τις επόμενες μέρες
`
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θανάσης Μπακαλέξης, ύστερα από σχετικό αίτημα του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου. 
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι της εξέλιξης αυτής, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι «κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ». 
 

O κ. Μπακαλέξης, στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, είχε διατελέσει διοικητής του ΟΓΑ από το 2015 –αντικαθιστώντας τον Ξενοφώντα Βεργίνη- μέχρι και την ενσωμάτωση του Οργανισμού στον ΕΦΚΑ. Στον ΟΓΑ είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το 1979 ενώ, πέραν των άλλων, είναι και ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: 

«Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτηση του.
Μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.
Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».