ΤΕΧΑΝ: Πολλαπλές διακρίσεις για τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα Green Brand Awards 2024

Με πέντε (5) βραβεία -1 Platinum, 3 Gold και 1 Silver- διακρίθηκε η ΤΕΧΑΝ στα φετινά  Green Brand Awards

Η ΤΕΧΑΝ, η πρωτοπόρος εταιρεία ανακύκλωσης στην Ελλάδα, πρωταγωνίστησε στα φετινά Green Brand Awards της BOUSSIAS Επικοινωνίες, αποσπώντας πέντε (5) βραβεία για τις πρωτοβουλίες της, που έχουν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 η ΤΕΧΑΝ διακρίθηκε για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Εμείς δωρίζουμε 1.000.000 €, Εσύ αποφασίζεις πού θα το μοιράσεις» με Platinum και Gold βραβείο στην κατηγορία Green Marketing & CSR Actions, καθώς και με Silver βραβείο στην κατηγορία Green CSR.

Aξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως είναι μία από τις τρείς μόλις εταιρείες που έλαβαν το Platinum βραβείο κατακτώντας την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχε.

Επιπλέον, απέσπασε για τo “Zero Waste Concert” με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, Gold βραβείο στην κατηγορία Green Events, ενώ για τον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέλαβε Gold βραβείο στην κατηγορία Green Education!

Σε ένα θεσμό που επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living, τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψηφιότητες ήταν η δημιουργικότητα, ο σχεδιασμός και η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Mέσω του CSR προγράμματος «Εμείς δωρίζουμε 1.000.000 €, Εσύ αποφασίζεις πού θα το μοιράσεις», η ΤΕΧΑΝ ανταμείβει εταιρείες και οργανισμούς που συμβάλλουν με τα έργα τους σε σημαντικούς πυλώνες, όπως το περιβάλλον, η παιδεία, η υγεία και η τοπική κοινωνία. Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια κάνει συμμέτοχους όλους τους πολίτες, καθώς οι ίδιοι αποφασίζουν πού θα δωριστεί το χρηματικό έπαθλο, ψηφίζοντας εδώ τους φορείς που επιθυμούν, μέχρι τις 31 Μαΐου.

Mε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η ΤΕΧΑΝ αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαιδευτική πρόοδο, τη βελτίωση της υγείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, κοινοποιώντας παράλληλα τα οφέλη και τη σημασία της ανακύκλωσης σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Παράλληλα, η ΤΕΧΑΝ προχώρησε τον Οκτώβριο 2023 σε μία μεγάλη Zero Waste συναυλία με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Αργυρό, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας το ισχυρό μήνυμα της ανακύκλωσης για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον. Η εκδήλωση ήταν μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, με πιστοποίηση ZERO WASTE, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά της ανακυκλώθηκαν.

Επίσης, η ΤΕΧΑΝ πραγματοποίησε Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η ΤΕΧΑΝ χάρισε μοναδικά δώρα στα 4 σχολικά τμήματα που συνέλεξαν τα περισσότερα υλικά. Σημειώνεται ότι αντίστοιχος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και για τα σχολεία 39 Δήμων της Αττικής.

Κατά την παραλαβή των βραβείων, ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, κος Απόστολος Μούργος, δήλωσε σχετικά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ, σε αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό, που επιβραβεύει καινοτόμες πρακτικές, οι οποίες προάγουν την «πράσινη» οικονομία και τη βιωσιμότητα. Η ΤΕΧΑΝ, άλλωστε, εδώ και δεκαετίες, υλοποιεί πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την διάδοση της σημασίας της ανακύκλωσης σε όλους τους ανθρώπους και ειδικά στη νέα γενιά. Με το Πρόγραμμα «Εμείς δωρίζουμε 1.000.000 €, Εσύ αποφασίζεις πού θα το μοιράσεις», στέλνουμε το μήνυμα πως το καλό πρέπει να επιβραβεύεται και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να αποφασίσουν οι ίδιοι τις εταιρείες ή τους οργανισμούς- φορείς που θα λάβουν το μεγάλο χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού, ψηφίζοντας μέχρι το τέλος Μαΐου».